nhpia banner

Το Νηπιαγωγείο αποτελεί τη θεμελιώδη βαθμίδα εκπαίδευσης με στόχο την ολόπλευρη καλλιέργεια της προσωπικότητας των νηπίων...  Περισσότερα

dimotiko banner

Το Δημοτικό σχολείο συνεχίζει πιο οργανωμένα την εκπαίδευση που ξεκινά χαλαρά στο χώρο του Νηπιαγωγείου...  Περισσότερα

lykeio banner

Το Γυμνάσιο συνεχίζει και το Λύκειο ολοκληρώνει τους εκπαιδευτικούς στόχους στον απαιτητικό χώρο της εκπαίδευσης...  Περισσότερα

Η παραγωγή πολιτισμικών αγαθών είναι μια διαρκής και συντονισμένη διαδικασία η οποία πραγματοποιείται με συνέπεια από τον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργίας των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας. Τα αγαθά αυτά, αν και αποτελούν τη συνισταμένη πολλών και διαφορετικών δραστηριοτήτων, στοχεύουν σαφώς και απαρέγκλιτα στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων.

Τα συστατικά στοιχεία της ολοκλήρωσης ορίζονται και προσαρμόζονται κάθε φορά στις ιδιαίτερες συνθήκες που συνιστούν την κοινωνική μας πραγματικότητα. Ο διαχρονικός όμως συνδυασμός του αρχαιοελληνικού ιδεώδους της παιδείας, όπου δίνεται έμφαση στην ισόρροπη εκγύμναση πνεύματος και σώματος, αλλά και η βιωματική ενασχόληση με την τέχνη και την τεχνολογία- όπως άλλωστε επιτάσσει η κοινωνία του σήμερα -, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της εκπαιδευτικής πολιτικής των Εκπαιδευτηρίων μας.

Ειδικότερα, το εκπαιδευτικό προσωπικό, υπό τη στενή καθοδήγηση της Διεύθυνσης του Σχολείου, χαράσσει από την αρχή κάθε έτους τον προγραμματισμό του τόσο σε ενδοσχολικό, όσο και σε εξωσχολικό επίπεδο. Εντός του Σχολείου λοιπόν, οι μαθητές μας μυούνται στην ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων και την ενασχόληση με εργασίες διαθεματικής φύσης για την πραγμάτωση των οποίων ανατρέχουν σε ποικίλες πηγές και λειτουργούν σε πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης.

Διαπιστώνουν επομένως τα οφέλη, τα οποια προκύπτουν μέσα από την πρόοδο που σημειώνουν κατά τη μαθητεία τους, ενώ, παράλληλα, οι σχετικές βιβλιοπαρουσιάσεις που διοργανώνονται τους φέρνουν σε επαφή με άξιους εκπροσώπους των γραμμάτων και της τέχνης. Η παραπάνω δραστηριότητα ωθεί υποδειγματικά τους νεαρούς μαθητές μας, μέσω της έρευνας, της σύνθεσης και της παρουσίασης, στη συνειδητοποίηση της αξίας της εργασίας, καθώς και στην ικανοποίηση που απορρέει μέσα από τη δημιουργικότητα.

Εξίσου σημαντική κρίνεται και η συμβολή του κινηματογράφου στην ολόπλευρη διάπλαση των παιδιών μας, καθώς, πέρα από την ψυχοκινητική ενεργοποίηση, θίγονται σημαντικά ζητήματα, κρίνονται και αναθεωρούνται αξίες και ιδανικά, ενώ ταυτόχρονα προωθείται το μεγαλείο της τέχνης.

Επιπλέον, με την πολύτιμη συμβολή όλου του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, αλλά και του «έξυπνου πίνακα» (smart board) που διαθέτει το Σχολείο μας οι προνομιούχοι μαθητές μας έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ενεργητικά ένα «διαφορετικό» μάθημα, έξω από τα στενά όρια της παρωχημένης μετωπικής διδασκαλίας, με τη χρήση ηλεκτρονικών πηγών και την έρευνα στο Διαδίκτυο, με κάθε αντανάκλαση δηλαδή του ανθρώπινου υλικού και πνευματικού πολιτισμού.

Η κινητοποίηση όμως και η φιλοδοξία μας να παραδώσουμε στην κοινωνία ενεργούς πολίτες δεν περιορίζεται στο περιβάλλον των κτιριακών μας εγκαταστάσεων. Κάθε χρόνο προγραμματίζεται μια σειρά από εκπαιδευτικές εκδρομές, η καθεμιά από τις οποίες έχει συγκεκριμένη στοχοθεσία. Το βέβαιο είναι ότι οι αποδράσεις αυτές, πέρα από τον ψυχαγωγικό τους χαρακτήρα, είναι μελετημένες έτσι ώστε αφενός να συνδέονται με τις διδακτικές ενότητες κάθε μαθήματος, αφετέρου να δίνουν πολλαπλά ερεθίσματα προς περαιτέρω αξιοποίηση.

Ενεργώντας στα βήματα αυτών των αρχών επισκεπτόμαστε τα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης μας και των γύρω περιοχών, δίνοντας έμφαση στην ιστορική και καλλιτεχνική διάσταση των εκθεμάτων. Με την κατάλληλη προετοιμασία που γίνεται εκ των προτέρων, οι μαθητές ξεναγούνται οργανωμένα και καταλήγουν σε γόνιμα συμπεράσματα σε σχέση με τα κληροδοτήματα των προγόνων μας.

Η επαφή όμως και με τη σύγχρονη πραγματικότητα αποτελεί κυρίαρχο μέλημά μας. Με τη σκέψη αυτή ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η επίσκεψη στο NOESIS [Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας], όπου το ψηφιακό πολυθέαμα κλέβει την παράσταση. Μέσα όμως και από τις χειμερινές αποδράσεις μας στα χιονοδρομικά κέντρα των γύρω περιοχών (Σέλι, Τρία- Πέντε- Πηγάδια, Καϊμακτσαλάν) ερχόμαστε σε επαφή με τη φύση και επιδιδόμαστε σε αθλητικές δραστηριότητες.

Επιπροσθέτως, η ταξιδιωτική μας διάθεση διευρύνεται και κορυφώνεται με τις τριήμερες εκδρομές μας σε διάφορα μέρη της Ελλάδας (Αθήνα, Κέρκυρα, Τρίκαλα, Μετέωρα, Βόλος, Ναύπλιο) όπου επιτυγχάνεται ο χρυσός συγκερασμός ψυχαγωγίας και γνώσης.

Τα Εκπαιδευτήρια Βέροιας φροντίζουν να είναι κοντά στις ανάγκες των μαθητών τους και να τους παρέχουν τα καταλληλότερα εχέγγυα προκειμένου να ενταχθούν ομαλά στις κοινωνικές συνθήκες. Μέσα από την προάσπιση των πολιτισμικών μας αγαθών θεωρούμε ότι θα διατηρήσουμε άσβεστη τη φλόγα της γνώσης και της εξέλιξης.

77661524
Επισκέπτες σήμερα
Επισκέπτες χθες
320
24242

Από το 2003 ξεκινήσαμε με όραμα να παρέχουμε σε αυτόν τον τόπο κάτι καλύτερο στο χώρο της εκπαίδευσης. Με εξαιρετικούς καθηγητές, σύγχρονες υποδομές και με στόχο μία παιδεία μοναδική, αλλά και προσιτή σε όλους, προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μαθητών και γονιών. Η εμπιστοσύνη που μας δείξατε είναι δέσμευση να συνεχίσουμε... Περισσότερα

info